Gambar 10 Universitas Malaysia Hadiri Seminar Antarbangsa di UIN

10 Universitas Malaysia Hadiri Seminar Antarbangsa di UIN

UIN Online ? Sebanyak 60 orang akademisi dari sepuluh universitas di negeri Jiran, Malaysia menghadiri seminar antarbangsa di Gedung Rektorat Kampus II UIN Alauddin Makassar, Kamis (10/06/2010). Kesepuluh universitas dari negara tetangga itu masing-masing, Universiti Kebangsaan Malaysia, Universiti Malaya, Universiti Putera Malaysia, Universiti Darul Iman, Universiti Sains Malaysia, Universiti Malaysia Sabah, Universiti Teknologi Malaka, Universiti Teknologi Mara, Univesitas Sains Islam Malaysia dan Universitas Malaysia Sarawak. Seminar Antarbangsa Agama dan Pembangunan V Malaysia ? Indonesia, yang akan digelar selama dua hari ini, mengangkat tema "Agama dan Pemikiran: Wacana Tradisi dan Kontemporari Malaysia ? Indonesia". Pertemuan para akademisi dari dua negara serumpun ini terlaksana atas kerjasama antara Fakultas Ushuluddin dan Filsafat UIN Alauddin Makassar dengan Jabatan Ushuluddin dan falsafah Fakulti Pengajian Islam, Universiti Kebangsaan Malaysia.
Previous Post Ketua LP2M UIN Alauddin Makassar Jadi Dewan Hakim di MTQ Nasional ke-30 di Samarinda
Next Post Prodi Perbankan Syariah UIN Alauddin Hadapi Standar Internasional dengan Kurikulum OBE